Veelgestelde vragen

Over het Turkije visum

Het e-visum voor Turkije is een visum in elektronische vorm. Dit officiële document is nodig voor niet-Turkse reizigers om Turkije te mogen betreden en er te mogen verblijven voor vakantie, medische behandeling of zaken. U houdt het visum bij u in geprinte vorm ofwel op smartphone of tablet, zodat u dit kunt tonen bij controle op bijvoorbeeld de Turkse luchthaven.
Vanaf het moment dat het e-visum wordt aangevraagd is visum 180 dagen* geldig. In die 180 dagen kunt u meerdere keren hetzelfde visum gebruiken om Turkije mee in- en uit te reizen. U kunt tot maximaal 90 achtereenvolgende dagen in Turkije verblijven.

De ingangsdatum en de verloopdatum staan beiden op het e-visum genoemd.

De Turkse overheid neemt aanvragen voor het Turkse e-visum maximaal 3 maanden voor aankomst in behandeling. Wilt u graag eerder het e-visum bestellen bij ons, dan helpen wij u graag. Na uw afgeronde bestelling zetten wij de aanvraag in ons systeem, zodat het 3 maanden voor uw reis (of op de door u aangegeven datum) door ons naar de Turkse overheid wordt doorgezet. Zodra de aanvraag is verwerkt, krijgt u deze per e-mail toegestuurd.

* Voor reizigers met de Surinaamse of Indonesische nationaliteit geldt dat hun visum maximaal 30 dagen achter elkaar geldig is.
Allereerst moet u in het bezit zijn van:
 • een geldig paspoort (deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst in Turkije) of
 • een geldig identiteitsbewijs (moet nog tenminste geldig zijn op de dag van terugkomst in Nederland).

Daarnaast is het e-visum geschikt voor toeristen, mensen die een bezoek afleggen particulier of voor zaken, of mensen die een kortdurende medische behandeling ondergaan.
Gaat u studeren of werken in Turkije? Dan is het Turkse e-visum ongeschikt. U kunt zich richten tot het Turkse consulaat in Nederland of Belgie voor een visumaanvraag.
Sinds 2015 kunt u alleen online een e-visum voor Turkije aanschaffen.
Houdt u het volgende bij de hand, en de aanvraag is binnen enkele minuten gedaan:
 • een geldig paspoort (deze moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst in Turkije) of
 • een geldig identiteitsbewijs (moet nog tenminste geldig zijn op de dag van terugkomst in Nederland).
Vraagt u voor meerdere personen tegelijk een visum aan? Zorg dan dat u ook van hen een geldig paspoort of identiteitsbewijs heeft.
Ja, vanaf het moment dat het e-visum wordt aangevraagd is visum 180 dagen* geldig. In die 180 dagen kunt u meerdere keren hetzelfde visum gebruiken om Turkije mee in- en uit te reizen.

* Voor reizigers met de Surinaamse of Indonesische nationaliteit geldt dat hun visum maximaal 30 dagen achter elkaar geldig is.

Ja. U kunt met een Europese identiteitsbewijs dat geldig is tot op de dag van terugkomst in Nederland naar Turkije reizen.

Ja. De gegevens op het visum moeten geheel overeenkomen met de gegevens op uw paspoort of ID-kaart. Bij de aanschaf van een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart moet er dus ook een nieuw e-visum aan gekoppeld worden.

Nee, het e-visum is geldig voor zakenreizen, toerisme of een medische behandeling. Als student kunt u zich richten tot het Turkse consulaat in Nederland of Belgie voor een stagevisum of studentenvisum.

Als u in Turkije wilt werken met een e-visum moet u voldoen aan de volgende eisen:

 • U bent niet in dienst van een Turkse organisatie.
 • U bent in dienst van een organisatie die niet in Turkije is gevestigd. (Indien u voor een bedrijf werkt dat ook vestigingen in Turkije heeft, maar u door het Nederlandse of Belgische onderdeel van de organisatie wordt betaald is dit ook toegestaan).
 • U blijft tijdens uw verblijf in Turkije in dienst van dezelfde werkgever.
 • U start geen bedrijf in Turkije.
 • Indien u betaalde werkzaamheden uitvoert voor een Turkse organisatie is dit alleen toegestaan wanneer uw Nederlandse of Belgische werkgever hiervoor een factuur stuurt naar de betreffende Turkse organisatie.
 • Het is toegestaan een zakelijk congres in Turkije bij te wonen.
 • Het is toegestaan een training in Turkije te volgen.

In onderstaande gevallen komt u niet in aanmerking voor het e-visum voor Turkije:

 • U gaat in dienst van een Turkse organisatie werken.
 • U wilt langer dan 90 dagen in Turkije verblijven.
 • U gaat betaald stage lopen in Turkije.
 • U rijdt als vrachtwagenchauffeur beroepsmatig naar Turkije.
 • U gaat als archeoloog veldonderzoek in Turkije uitvoeren.
 • U gaat een documentaire in Turkije maken.

Als u aan de genoemde voorwaarden van het e-visum voor Turkije voldoet kunt u via deze website direct uw visum aanvragen.
Zo niet? Dan heeft u een werkvisum nodig dat u kunt aanvragen via het Turkse consulaat in Nederland of Belgie.

Als u in Turkije een tussenlanding of een overstap op een ander vliegtuig maakt, dan is een e-visum voor Turkije niet. Ook voor een verblijf in de transit hal is geen visum nodig. Gaat u hierbuiten? Al is het maar voor even, dan heeft u wel een e-visum nodig.

Iedere niet-Turkse reiziger die Turkije wil inreizen heeft een visum nodig. Gaat u als toerist, voor een zakenreis of medische behandeling dan kunt u bij ons het e-visum voor Turkije gemakkelijk en snel aanvragen.

Wij raden altijd aan om een geprinte versie bij uw andere reisdocumenten te houden. Dat scheelt, mocht op het moment van controle uw telefoon of tablet dienst weigeren. Maar ook een digitale versie van visum op uw smartphone, tablet of ander device is geldig bij controle.

Voor reizigers met een Europese identiteit geldt er geen restricitie op luchtvaartmaatschappijen.

Visum aanvragen

Paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de dag van aankomst in Turkije. Uw identiteitsbewijs moet nog tenminste geldig zijn op de dag van terugkomst in Nederland.

Wij kunnen uw aanvraag in behandeling nemen als u een Westerse nationaliteit heeft, een Europees paspoort of identiteitskaart heeft. Heeft u een andere nationaliteit en een reisdocument dat kunt u zich richten tot het Turkse consulaat in Nederland of Belgie

Ja, dat kan zeker. Voor €2,95 per persoon zorgen wij ervoor dat u binnen 30 minuten (na betaling)* uw e-visum(s) ontvangt per e-mail/whatsapp. Start hier direct uw visum aanvraag en kies voor de optie "spoed levering".

*Let op: spoedaanvragen worden tot 23:00 in behandeling genomen. Verstuurt u de aanvraag tussen 23:00 uur en 9:00 uur? Dan ontvangt u uw e-visum om uiterlijk 9:30 per e-mail.

Alle aanvragen die tot 22:00 bij ons binnenkomen verwerken wij nog dezelfde dag. Kunt u hierop niet wachten en wilt u graag binnen 30 minuten* uw e-visum voor Turkije ontvangen? Start hier direct uw visum aanvraag en kies voor de optie "spoed levering".

*Let op: spoedaanvragen worden tot 23:00 in behandeling genomen. Verstuurt u de aanvraag tussen 23:00 uur en 9:00 uur? Dan ontvangt u uw e-visum om uiterlijk 9:30 per e-mail.

Wij nemen uw aanvraag nog dezelfde dag in behandeling, 7 dagen per week. Uw aanvraag tussen 9:00 en 22:00 kunt u dus nog dezelfde dag per e-mail verwachten.

Ontvangt u het e-visum liever ook per post? Dat kan ook bij VisumDirect. U kunt dit gemakkelijk aangeven in het aanvraagformulier. Wij printen alles voor u uit en sturen het naar het door u gekozen adres op. Uiteraard zijn we hierin afhankelijk van de postbezorging qua tijdsduur. Extra kosten voor deze service bedraagt €6,95 voor de gehele bestelling.

Dat kan al maximaal 3 maanden voor uw aankomst in Turkije. Met onze snelle verwerkingstijd kunt u ook nog tot een dag voor uw aankomst de aanvraag bij ons doen. Houdt u eventueel rekening met een opvolgende reis naar Turkije binnen de geldigheidheidsduur van 180 dagen van het e-visum. Dan bent u met 1 visum voor meerdere bezoeken al klaar. Geldigheid gaat in op datum van het verstrekken van het e-visum.

Ja, iedere niet-Turkse reiziger die Turkije wil binnentreden heeft een visum nodig. Ongeacht leeftijd, dus ook baby's en kinderen.

Ja, daar hebben we bij VisumDirect voor gezorgd. U kunt eenvoudig meer mensen tegelijk aanvragen, zélfs als het type reisdocument van elkaar verschilt (paspoorten en/of ID-kaart). U hoeft alleen te beschikken over de gegevens op de officiële reisdocumenten van uw reisgenoten.

Ja, alle niet-Turkse reizigers hebben een visum voor Turkije nodig. Ongeacht leeftijd.
Staat uw kind in uw paspoort bijgeschreven? Dan vult u die paspoortgegevens in bij de naam van uw kind.

Let op: als alleenstaande ouder is een Turks visum niet voldoende om met uw kinderen te kunnen reizen. U heeft ook een toestemmingsformulier nodig om aan te kunnen tonen, dat het niet om kindontvoering gaat. Voor meer informatie verwijzen we u naar de Rijksoverheid.

In uw paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Het kan soms onduidelijk zijn of er een letter ‘O’ in staat of het cijfer ‘0’. De letter ‘O’ komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer ‘0’. Dit geldt ook voor het nummer op uw identiteitskaart.

Nee, dat hoeft niet. Uw e-visum is geldig vanaf de datum welke u aangeeft op het aanvraagformulier. Daarna kunt u 180 dagen Turkije inreizen. Houd er wel rekening mee dat uw identiteitsbewijs nog lang genoeg geldig is op de dag van aankomst in Turkije.

Alle namen zoals op het paspoort of de ID-kaart vermeld staan, moeten ook ingevuld worden bij de visumaanvraag. Hier is ruimte voor. U scheidt de namen met een spatie.

Nee, een roepnaam is geen rechtsgeldige naam. U dient enkel de namen in te vullen die op uw identiteitsbewijs staan vermeld.

U vult uw achternaam exact zoals van uw paspoort of identiteitskaart in. Staan op uw paspoort of identiteitskaart meerdere achternamen vermeld? Dan vult u ze allemaal in. Staat er enkel uw achternaam van geboorte? Dan vult u enkel die in.

Als u jonger bent dan 18 jaar, is het verplicht de voornamen (roepnaam is voldoende) van beide ouders in te vullen. Bent u ouder dan 18 jaar, dan is dit niet verplicht.

Ja, dat kan en mag. U hoeft alleen te beschikken over de juiste gegevens en kunt vervolgens voor de ander zijn/haar e-visum voor Turkije aanvragen.

Financieel

Het visum voor Turkije kost €37,95.
En dat is ook de daadwerkelijke prijs, geen bijkomende kosten voor betaalmethodes of servicekosten.

Bestelt u er meer of gaat u met ene groter reisgezelschap? Dan krijg je korting bij ons.

1-3 visums €37,95
4-7 visums €36,95
8-11 visums €36,50
12-23 visums €35,95
24+ visums €35,25

Daarnaast kunt u gebruik maken van:

 • spoedprocedure (meerprijs €4,95 per visum)
 • het laten versturen per post (meerprijs gehele bestelling €6,95)
 • ambassaderegistratie (meerprijs gehele bestelling €4,95)

Als uw visum is goedgekeurd, kunt u - in geen enkel geval - uw geld terug krijgen. Ook niet als u geen gebruikmaakt van het visum.
Als uw aanvraag wordt afgekeurd dan krijgt u uiteraard het volledige bedrag teruggestort op uw rekening (binnen 1 werkdag).

Uiteraard. Als uw aanvraag, om wat voor reden dan ook, wordt afgekeurd, krijgt u binnen 1 werkdag uw geld teruggestort op uw rekening.
Geen visum, dan natuurlijk ook geen betaling nodig.

U krijgt gegarandeerd het gehele bedrag terug wanneer het visum niet wordt toegekend door de Turkse ambassade.
Wordt er één visum niet toegekend en de andere visums wel uit één aanvraag, dan krijgt u het geld terug van het visum dat niet wordt goedgekeurd.

En dat gegarandeerd binnen 1 werkdag.

Wijzigen, annuleren of afwijzing

Dat kan altijd gebeuren. Als u snel actie onderneemt en ons op de hoogte stelt via het contactformulier of via Whats-app, dan kunnen wij de gegevens aanpassen zolang de aanvraag nog niet is verwerkt. Is de aanvraag al in behandeling bij de Turkse ambassade? Dan kunnen we geen wijzigingen meer doorvoeren en ontvangt u het visum, zoals aangevraagd. In dat geval is terugbetaling niet mogelijk.

Nee, dat kan niet. Zodra de aanvraag door ons verwerkt is, kan er niets meer gewijzigd worden.
Is de datum naar achteren geschoven en valt deze nog binnen de 180 dagen geldigheid van uw visum? Dan is er uiteraard niets aan de hand en kunt u het visum gewoon gebruiken.

Nee. De gegevens moeten in zijn geheel overeenkomen tussen het e-visum Turkije en uw identiteitsbewijs. Is er iets verkeerd of in de tussentijd gewijzigd? Dan dient u een nieuwe aanvraag in te dienen.

Dat kan, als u snel actie onderneemt uw aanvraag nog niet door ons is verwerkt.
Geef ons zo snel mogelijk een bericht via het contactformulier of Whats-app. Dan maken wij de annulering en terugbetaling in orde.

Het kan gebeuren dat een aanvraag door de Turkse immigratiedienst wordt geweigerd. U krijgt van ons uiteraard direct bericht hierover en de terugbetaling wordt in gang gezet (binnen 1 werkdag weer op uw rekening).

Een weigering betekent echter niet direct dat het onmogelijk is om naar Turkije te reizen. Via de Turkse ambassade of het Turkse consulaat, kunt u nogmaals proberen om een visum aan te vragen. Dit kost relatief veel tijd; start hier na afkeuring dan ook direct mee.

Turkse consulaat in Nederland 
Turkse consulaat in België

Uiteraard. Als uw aanvraag, om wat voor reden dan ook, wordt afgekeurd, krijgt u binnen 1 werkdag uw geld teruggestort op uw rekening.
Geen visum, dan natuurlijk ook geen betaling nodig.

Nee. Een e-visum voor Turkije geeft u toestemming om naar Turkije toe te reizen. De overheid van dat land behoudt altijd het recht om zonder opgaaf van reden een houder van het e-visum de toegang tot het land te ontzeggen. In de praktijk komt dit gelukkig zelden voor.

Nee, dat kan niet met het e-visum van Turkije. Is het e-visum niet meer geldig? Dan kunt u eenvoudig een nieuwe aanvraag bij ons indienen.

Start een nieuwe aanvraag

Overige

Uw persoonsgegevens worden enkel door ons en alleen gebruikt voor het indienen van de visumaanvraag.

Wanneer u een aanvraag indient, wordt altijd gebruikgemaakt van Secure Socket Layer (SSL). Met Secure Socket Layer beveiligen we de communicatie van de data van uw computer naar onze server. Via deze manier zullen uw gegevens dus altijd worden beschermd.

Belangrijk om te weten, is dat uw gegevens niet worden verkocht en ook niet worden gebruikt voor welke andere commerciële doeleinden dan ook.

Daarnaast bieden we veilige betaalmethoden aan, waarmee u vertrouwd kunt betalen via uw eigen bank, door middel van iDEAL, Bancontact, PayPal of creditcard.

Wij nemen uw aanvraag nog dezelfde dag in behandeling, 7 dagen per week. Uw aanvraag tussen 9:00 en 22:00 kunt u dus nog dezelfde dag per e-mail verwachten.

Bestelde u na 22:00, dan ontvangt u uw e-visum de volgende dag na 9:00 per e-mail.

Kunt u niets vinden in uw mailbox? Kijkt u dan voor de zekerheid na of u wellicht bericht van ons heeft in uw spambox.
Zo niet, neem dan even contact met ons op via het contactformulier of Whats-app. Vermeld er graag even bij of u wel een bevestigingse-mail heeft ontvangen direct na uw bestelling bij ons. Dan weten we of er wellicht een fout is geslopen in het door ons ontvangen e-mailadres.

Wij hebben al zoveel mogelijk gestelde vragen uit het verleden op deze pagina verzameld.
Zo bedienen we u het snelst van een passend antwoord.
Staat er geen antwoord op uw specifieke vraag bij? Dan helpen we u natuurlijk graag. Neem dan contact op via ons contactformulier of via Whats-app.